Nyaralás OLASZORSZÁGBAN összkomfortos MOBILHÁZBAN olasz tengerparti kempingben
mobilhazinfo@gmail.com


Rimini kb. 90 km-re a kempingtől

Rimini 143 ezres lakosságú kikötőváros, és népszerű nyaralóhely. A rómaiak a Kr. e. 3. században, Arimunium néven kolóniát alapítottak itt, de azelőtt már évszázadokkal is lakták a területet a görögök, gallok, és etruszkok. A városban született a híres filmrendező, Federico Fellini is, akinek a történelmi városközpontban múzeuma is van. Tengerpart, szórakozási lehetőségek, történelmi épületek; vidámparkok, aquaparkok, és San Marino közelsége (ahova menetrendszeri buszjárat is közlekedik Riminiből): nagyon kevés Európai nyaralóhely van, amely ilyen sokat nyújt egyszerre!
Rimini Európa egyik leghíresebb, és legnagyobb tengerparti üdülőhelye, "Európa Miamija" néven is emlegetik.
Rimini környékén számos vidámpark, akvárium, és delfinárium szórakoztatja a kicsiket, a fiatalokat, és a felnőtteket is. Olaszország ezen részén található a legtöbb vidámpark, aquapark, és szórakoztató park. Az Italia in Miniatura tematikus parkban Olaszország látványossági tekinthetők meg, 1,5-2 méteres, rendkívül gondosan és igényesen kidolgozott makettekben, egy csizma alakú, Olaszországot imitáló szigeten. A Fiabilandia egyedülálló vidámpark abban a tekintetben, hogy kifejezetten kisgyermekek számára épült. Rimini Rivazzura részén található..
Bár Riminit elsősorban kilométerekre elhúzódó strandjáért kedvelik, mások pedig a magával sodró éjszakai élet miatt jönnek ide,de van a város és környékén néhány olyan látnivaló amit kár lenne kihagyni.

Az építészeti látnivalók közül a legfontosabbak

- Ponte di Tiberio, azaz Tiberius hídja amit 21-ben építettek, igen masszív jól megépített híd, kétezer éves kora ellenére napjainkban is használható. Rimini északi részét köti össze a városközponttal a Marecchia folyó holtága felett.
- Római Amfiteátrumot, amelyet most is használnak szinházi és zenei előadásokra a II. században építették. A hídtól dél-keleti irányban találhatjuk attól körülbelül egy kilométerre. Régen közvetlenül a tengerparton feküdt, mára a partvonal változása miatt beljebb került. Hatalmas épület még romjaiban is, a maga idejében csak a Római Colosseum volt nála nagyobb
- Castello Sismondót, a Malatesta család ősi vára 1967-ig börtön volt, napjainkban kiállításokat rendeznek falai között. 1437-ben kezdték építeni, egyszerre kastélyként és erődítményként is funkcionált.
- Augustus Diadalívét a császár tiszteletére emelték, régen a városfal része volt. A fal maradványai most is láthatóak a diadalív két oldalán. A híddal együtt a diadalív a város jelképé vált az évszázadok során. Utólag a középkorban építették a tetejére a lőrésszerű tornyokat, sokak szerint elcsúfítva az eredeti isztriai márványból készült kapu szépségét.
- Piazza Cavour Rimini középkori főtere. Éttermek, kávézók és üzletek ölelik körbe, itt van a városháza és itt találhatjuk a város szinházát is.
- Tempio Malatestianót szintén a Malatesta család építtette, Rimini régi főtemplomát átépítve. A homlokzat három ívéről a diadalív arányai köszönnek vissza, az olasz reneszánsz mesterművei közé tertozik. A kápolna folyosóin igazi remekművek láthatóak, Piero della Francesca freskói, és szobrai.

Múzeumok, kiállítások

- Federico Fellini Múzeum, Via Clementini 2.
A múzeum mindenre kiterjedően bemutatja Fellini életét és munkásságát. Maga a múzeum szép környezetben Rimini történelmi központjában fekszik.

- Gambalunga könyvtár, Via Gambalunga 27.
A könyvtár mindenki számára ingyenesen látogatható, hétköznaponként reggeltől estig nyitva áll az érdeklődők előtt. Érdekessége, hogy ez Olaszország egyetlen teljesen publikus és ingyenes könyvtára. A könyvek a Gambalunga család magángyüjteményéből valók, kétszázázezer kötet és folyóirat olvasható a történelmi falak között.

- Repülőgép park és múzeum, Parco Tematico - Via Santa Aquilina 58.
Riminitől délre fekszik ez a körülbelül 50 helikoptert és repülőgépet kiállító park. Amerikai, Szovjet és Olasz gépek vannak kiállítva, felölelve a Második világháborútól az Öböl-háborúig tartó időszakot. Külön csarnokban a pilóták felszerelését, és egyenruháit is meg lehet nézni, itt jelvények és egyéb repüléssel kapcsolatos apróságok is kaphatók.Tofotel 2016.S.L. 29640 Torremolinos(Malaga),Calle Rio Salazar 2. Spanyolország